Att se & göra

Att se i Stockholm

Förutom att vara en vacker stad med mycket vatten och fina gamla hus så finns det mycket mer att se i Stockholm. Man kan välja att utforska staden till fots, med buss eller med båt. Det finns flera turistbåtar eller bussar som ger dig en guidad tur runt staden. Det är väldigt mysigt att ta en tur med en båt även för de som är bosatta i Stockholm. Det uppskattas av både stora och små.

På Djurgården som ligger ett stenkast från centrala Stockholm finns det en rad olika museer att besöka, exempelvis Nordiska museet och Gustav Vasa skeppet. Här hittar du även Gröna Lund som är Stockholms nöjesfält samt Skansen som erbjuder en mysig miljö att se på djur.

Vill du hitta än mer muséum kan du bege dig till Skeppsholmen där du hittar bland annat Moderna Museum, Leksaksmuseum och Östasiatiska museum. Precis innan du gör över bron till Skeppsholmen hittar du Nationalmuseum.

Självklar bör du även göra ett besök i Gamla stan med alla dess små gator och gränder. Här finns mycket historia och det kan vara värt att ta en guidad tur om du vill veta mer om vad som hänt på platserna. I närheten av Gamla Stan hittar du det kungliga slottet.

Ett tips är att gå runt och njuta av atmosfären och ta någon guidad tur för att få en överblick av vad som är vad och vad du kan hitta i staden.

Tv på Hotellet

De flesta tycker om att ha en tv på sitt hotellrum. Det ger dem något att titta på när de är lediga och kan vara ett bra sätt att hålla sig uppdaterad om aktuella händelser eller komma ikapp med sina favoritserier.  Om du är intresserad av att vara mer miljövänlig kanske du vill avstå från tv:n till förmån för andra alternativ som att läsa eller lyssna på musik. I slutändan är det en personlig fråga om du vill ha en tv i ditt hotellrum eller inte. Men om du bestämmer dig för att titta på tv finns det gott om bra tv-guider på nätet som kan hjälpa dig att hitta något intressant att titta på.

Att göra i Stockholm

Stockholm är en storstad och erbjuder konserter och andra evenemang. Vad som finns när du är på besök hittar du enklast hos turistbyrån. Biljetter bör däremot köpas på förhand om du vill vara säker på att få en plats.

Shopping

Det finns flertalet shoppingcenter i Stockholm. I centrala Stockholm hittar du flera shoppinggator som exempelvis Drottninggatan. Där finns en blandning av de stora kedjorna med några mindre butiker. Vid sergels torg hittar ni ett stort Åhlens som är starten på Drottninggatan. Det finns även några gallerior; Gallerian som genomgår en renovering. NK som bjuder på lite dyrare märken samt MOOD som även den inhyser de lite dyrare märkena. Går vi mot Stureplan så hittar vi fler av de mer exklusiva butikerna och Sturegallerian. Det finns även en del av de stora kedjorna här som Zara, MQ och Massimo Dutti.

Vill ni ha stora shoppingcenter så är det närmaste och enklaste att ta sig till Mall Of Scandinavia. Det ligger i Solna och du kan ta dig dit med Tunnelbana eller Pendeltåg. Här finns massor av butiker och restauranger.

Uteliv

Det mesta av utelivet i Stockholm hittar du kring Stureplan eller på Södermalm kring medborgarplatsen. Här finns flera nattklubbar och barer. Det finns även en del barer och nattklubbar som ligger lite utanför staden.

Restaurang

Vill du äta ute på restaurang finns det mycket att välja på. Du kan säkerligen hitta en som passar din smak och plånbok. Enklast är att leta på google maps efter restaurang så får du upp alla som ligger i närheten av var du befinner dig. De brukar även kunna vara hjälpsamma på hotellet du bor på.

Ta hand om din bil

Kanske inte det roligaste men tyvärr är oturen framme ibland. Har er bil gått sönder under er semester i Stockholm? Ingen fara vet du vad du behöver kan du köpa reservdelar bil online och enkelt beställa express leverans till hotellet.